İldem İsminin Anlamı Nedir?

İldem İsmi Hakkında Bilgiler

İldem isminin anlamı ne öğrenmeden önce isme ait önemli bilgiler verelim. Bu istatistiki bilgilerden sonra çok faydalı faydalı bilgiler vereceğiz. İldem isminin özelliklerini, numerolojisini, kader sayısını, ebced değerini, akrostiş şiirini… Hadi başlayalım…

Sponsorlu Bağlantılar
  • İldem isminin kökeni: Türkçe
  • İldem isminin cinsiyeti: Erkek
  • İldem isminin rengi: Mavi
  • Türkiye’deki İldem sayısı: Bilinmiyor
  • Türkiye’de kullanım oranı: Bilinmiyor
  • İldem ismindeki harf sayısı: 5 harfli
  • İldem Kuran’da geçiyor mu: Hayır

İldem İsminin Anlamı Nedir?

İldem isminin anlamı ne diye yerli ve yabancı kaynaklarda araştırma yaptık. Yaptığımız detaylı araştırmaya göre İldem isminin anlamı aşağıdaki gibidir.

1. Yaptığı işin kötü sonuç vermesinden üzülen, pişmanlık duyan kimse.
İldem ismine uygun isimler: İlden, Güldem, Didem

İldem isminin Kur’an’daki anlamı: İldem ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir.

Sponsorlu Bağlantılar
erkek isimleri, isim, isminin anlamı, isim anlamı, isminin anlamı ne, isim analizi, bebek isimleri,

İldem İsminin Analizi

İldem adının özelliklerini öğrenmek için İldem isminin analizini yaptık. İldem isminde yer alan her harfin farklı bir karakteristik özelliği temsil ettiğini söyleyelim. Her bir harfe karşılık gelen özellik sizin karakterinizi belirliyor. Buna göre İldem isimli kişilerin karakter özellikleri şöyledir;

İ : Kırılgan
L : Sanatsal yeteneğe sahip
D : Üstün güçlere sahip
E : Sıkıntılardan kurtulmak için mücadele eden
M : Ticarete yatkın

Sponsorlu Bağlantılar

İsim Özelliklerinin Yorumu

Altıncı hissi oldukça kuvvetlidir. Bu da ona doğaüstü yetenekler verir. Mücadeleci bir yapıya sahip olduğu için hiçbir zaman pes etmez. Sıkıntıların üstesinden gelmeyi başarır. Çabuk kırılan bir yapıya sahip olduğu için hassas davranılması gerekir. Sanata düşkün olmasının yanı sıra sanatsal yeteneklere de sahiptir. Kafası ticarete çok iyi çalışır ve ticareti sever.

Not: Kendiniz İsim Analizini Yapın!

İldem İsminin Numerolojisi

İldem isminin numerolojik değerini tespit etmek için her harfin alfabede kaçıncı rakam olduğuna bakıyoruz. Bu rakamların toplamı ise sizin isminizin numerolojik değerini ortaya çıkarıyor.

İ = 12
L = 15
D = 5
E = 6
M = 16

+…………… 54 ⇒ İldem isminin numerolojik değeri

İldem İsminin Kader Sayısı ve Uyumu

123456789
ABC-ÇDEFG-ĞHI-İ
JKLMNO-ÖPQR
S-ŞTU-ÜVWXYZ

İldem isimin kader sayısını hesapladık. Ancak İldem isimli kişiler soyisimleri ile birlikte hesap yapmaları gerekir. İsminiz ve soyisminizde yer alan harflerin rakamsal karşılığını tablodan bulup topluyorsunuz. Çıkan sonucu tek rakama düşürene kadar kendi arasında toplayın. Sadece 11 ve 22 sayıları özel rakamlardır ve toplanmaz.

Biz şimdi örnek olarak sadece İldem isminin kader sayısını hesaplıyoruz. Ancak siz isminiz ile beraber soyisminizi de hesaplamayı unutmayın.

Sponsorlu Bağlantılar

9+3+4+5+4 = 25 = 2+5 = 7

İldem isminin kader sayısı: 7

7 ⇒ Zeki ve ruhsal yönden kuvvetlidir. Zihin analizini iyi yapar ve eleştiren bir kişiliğe sahiptir. Oldukça baskındır ve sır saklamayı bilir. Düşünür gibi derinlere dalar. Değişken bir yapısı vardır. İyi şeyleri elde edememe ve yalnız kalma duygusunu bir kenara atmalı. Soğuk ve mesafeli durmaktan kaçınmalıdır. 

DİKKAT: İldem isimli kişiler soyisimleri ile birlikte kader sayılarını hesaplamalılar.

Ayrıca bkz: İsim Kader Sayısı Bulma

İldem isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

Ayrıca bkz: İsim Uyum Analizi

İldem İle İlgili Akrostiş Şiirler

İldem ismi ile ilgili akrostiş şiir yazdık. Eğer sizde akrostiş şiir yazmak isterseniz yorum yaparak bize ulaştırın ve yazıya ekleyelim.

İzini sürmem senden başka
Leyla’sız olmaz Mecnun asla
Dünyamı zindan etme bana
Ellerimi bir an bile bırakma
Mutluluk yalnız senin yanında

Sponsorlu Bağlantılar

Admin: GG

Akrostiş Şiir: Her dizenin ilk harfi yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda ortaya bir isim çıkacak biçimde yazılmış şiirdir.

İldem İsmi Konulabilir Mi?

İldem ismi sakıncalı mı yada yeni doğan çocuklara verilir mi verilmez mi diye merak edebilirsiniz. İldem ismini inceledik ve hem anlamı hem de analizi bakımından sakıncalı isim olup olmadığına göz attık. Buna göre İldem isminin anlamı güzel olmadığı için yeni doğan çocuklara verilmesini uygun bulmadık.

Türkiye’nin En Popüler İsimleri

İldem ismi caiz mi?

İldem ismi dini açıdan caiz mi, İldem ismi İslami açıdan sakıncası var mı diye bakalım. Yaptığımız incelemeye göre İldem ismi hiçbir sakınca içermemektedir.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a) isim koymak hakkında şu hadisleri buyurmuştur:

“Çocuklarınıza ilk hediye ve armağanınız ona güzel ad koymanızdır.”
“Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”

Kuran’da Geçen İsimler – Dini İsimler

İldem İsminin Ebced Değeri

Ebced Değeri Nedir: Arap alfabesindeki her bir harfin temsil ettiği bir rakam vardır. Bir ismin ebced değeri ise isimlerin Arapça yazılması ile hesaplanır. Bu sayede her bir isimdeki harflerin rakamsal toplamı hesaplanır. Elde edilen bu sayısal değer ise ebced değeridir. Bu ebced değeri yorumlanarak gizli bilgiler ve şifreler ortaya çıkarılır.

Sponsorlu Bağlantılar

İldem isminin Arapça yazılışı: اىلدم

Harflerمدليا
Asıl Ebced Değeri40430101

İldem isminin Ebced değeri: 85

İldem isminin ebced değeri veya her harfe karşılık gelen rakamlar, sizinle ilgili şifreler içeriyor olabilir. Gelecekte meydana gelecek olayları açıklayabilir. Ayrıca yaşadığınız önemli olayları gizemini aralıyor olabilir. Ebced değeri bütün gizemlerin anahtarı olabilir.

İldem İsimli Ünlüler

İldem isimli ünlülere yaptığımız araştırmalar neticesinde rastlayamadık.

İldem Soyisimli Ünlüler

  1. Cenk İldem, grekoromen stil 98 kg kategorisinde mücadele eden Türk güreşçi.

İldem isimli ünlüler olduğunu düşünüyorsanız yorum yaparak bize bildirin. Biz de İldem isimli ünlüleri sitemize ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

İlk yorum yapan siz olun

      Bir yorum yapın

      İsminin Anlamı Ne
      İsminin Anlamı Ne
      Logo