Kudüs İsminin Anlamı Ne?

Kudüs isminin anlamı Kutsal şehir Kudüs şehrinden gelir. İsminden de anlaşılacağı gibi kutsal ve kutsal tapınak gibi anlamlara gelir. Bütün semavi dinlerde kutsal bir şehir olan Kudüs isminin analizi ve özelliklerini, isim numerolojisini, isim kader sayısını da öğreneceksiniz. Ayrıca isim ebced değerini, isim akrostiş şiirini, ismin dine uygunluğu gibi faydalı bilgiler de burada… Hadi başlayalım…

Sponsorlu Bağlantılar

Kudüs İsmi Hakkında Bilgiler

Kudüs isminin kökeni, cinsiyeti, kullanım oranı, kişi sayısı gibi faydalı bilgileri sıraladık.

  • Kudüs isminin kökeni: Arapça
  • Kudüs isminin cinsiyeti: Üniseks (Kız/Erkek)
  • Kudüs isminin rengi: Pembe / Mavi
  • Türkiye’deki Kudüs sayısı: Bilinmiyor
  • Türkiye’de kullanım oranı: Bilinmiyor
  • Kudüs ismindeki harf sayısı: 5 harfli
  • Kudüs Kuran’da geçiyor mu: Evet

Kudüs İsminin Anlamı Nedir?

Kudüs isminin anlamı ne diye yerli ve yabancı kaynaklarda araştırma yaptık. Yaptığımız detaylı araştırmaya göre Kudüs isminin anlamı aşağıdaki gibidir.

1. Kutsal.
2. Kutsal Tapınak.
3. Kuran’da Bakara 87, 253, Nahl 102, Maide 110. vb ayetlerde geçer.
Kudüs ismine uygun isimler: Kutsi, Kuddusi, Kuddus, Kutsiye, Kutsel

Kudüs isminin Kur’an’daki anlamı: Kutsal, Ruhul Kudüs.

Sponsorlu Bağlantılar
isminin anlamı ne, erkek ismi, kız ismi, popüler isimler, kız bebek ismi, erkek bebek ismi, isminin anlamı nedir, kız bebek resmi, erkek bebek resmi

Kudüs İsminin Analizi

Kudüs adının özelliklerini öğrenmek için Kudüs isminin analizini yaptık. Kudüs isminde yer alan her harfin farklı bir karakteristik özelliği temsil ettiğini söyleyelim. Her bir harfe karşılık gelen özellik sizin karakterinizi belirliyor. Buna göre Kudüs isimli kişilerin karakter özellikleri şöyledir;

K : Başarılı, unvan sahibi
U : Durgun, çok ağır hareket eden
D : Üstün güçlere sahip
Ü : Başarısı sürekli engellenen
S : Hayalperest

Sponsorlu Bağlantılar

İsim Özelliklerinin Yorumu

Başarıya odaklı bir kişiliğe sahiptir. Dolayısı ile en güzel unvanları bünyesinde toplar. Ağır başlı ve aceleci olmayan bir yapısı vardır. Altıncı hissi oldukça kuvvetlidir. Bu da ona doğaüstü yetenekler verir. Başarısının önüne sürekli engellense de pes etmeden yoluna devam eder. Hayal kurmayı sever ve hayallerinin peşinden gider.

Not: Kendiniz İsim Analizini Yapın!

Kudüs İsminin Numerolojisi

Kudüs isminin numerolojik değerini tespit etmek için her harfin alfabede kaçıncı rakam olduğuna bakıyoruz. Bu rakamların toplamı ise sizin isminizin numerolojik değerini ortaya çıkarıyor.

K = 14
U = 25
D = 5
Ü = 26
S = 22

+…………… 92 ⇒ Kudüs isminin numerolojik değeri

Kudüs ismi ile aynı numerolojik değere sahip olan isimler, aynı karakteristik özellikleri gösterir.

Kudüs İsminin Kader Sayısı ve Uyumu

123456789
ABC-ÇDEFG-ĞHI-İ
JKLMNO-ÖPQR
S-ŞTU-ÜVWXYZ 

Kudüs isimin kader sayısını hesapladık. Ancak Kudüs isimli kişiler soyisimleri ile birlikte hesap yapmaları gerekir. İsminiz ve soyisminizde yer alan harflerin rakamsal karşılığını tablodan bulup topluyorsunuz. Çıkan sonucu tek rakama düşürene kadar kendi arasında toplayın. Sadece 11 ve 22 sayıları özel rakamlardır ve toplanmaz.

Sponsorlu Bağlantılar

Biz şimdi örnek olarak sadece Kudüs isminin kader sayısını hesaplıyoruz. Ancak siz isminiz ile beraber soyisminizi de hesaplamayı unutmayın.

2+3+4+3+1 = 13 = 1+3 = 4

Kudüs isminin kader sayısı: 4

Sağlam bir karakteri vardır. Pratik bir insandır ve oldukça güvenilirdir. Çalışma konusunda oldukça disiplinlidir. Başarılı olmak için her şeyi yapar. Çok iyi bir arkadaştır. Aşırı güvenlik duygusunun kaçınmalıdır.

DİKKAT: Kudüs isimli kişiler soyisimleri ile birlikte kader sayılarını hesaplamalılar.

Ayrıca bkz: İsim Kader Sayısı Bulma

Kudüs isimini taşıyanlar eşi yada sevgilisi ile isimlerinin uyumunu öğrenebilirler. Kader Sayınızı bulduktan sonra aşağıdaki isim uyumu analizi sayfasından isim uyumunu öğrenebilirler.

Ayrıca bkz: İsim Uyum Analizi

Kudüs İle İlgili Akrostiş Şiirler

Kudüs ismi ile ilgili akrostiş şiir yazdık. Eğer sizde akrostiş şiir yazmak isterseniz yorum yaparak bize ulaştırın ve yazıya ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

Kuş gibi çırpınır yüreğim
Uzaklardan gelince sesin
Dünyayı bir kenara iterim
Ümit oldun gönlüm için
Sensin benim tek arzum

Admin: GG

Akrostiş Şiir: Her dizenin ilk harfi yukarıdan aşağıya doğru okunduğunda ortaya bir isim çıkacak biçimde yazılmış şiirdir.

Kudüs İsmi Konulabilir Mi?

Kudüs ismi sakıncalı mı yada yeni doğan çocuklara verilir mi verilmez mi diye merak edebilirsiniz. Kudüs ismini inceledik ve hem anlamı hem de analizi bakımından sakıncalı isim olup olmadığına göz attık. Buna göre Kudüs ismini vermenin hiçbir sakıncası olmadığını gördük.

Türkiye’nin En Popüler İsimleri

Kudüs ismi caiz mi?

Kudüs ismi dini açıdan caiz mi, Kudüs ismi İslami açıdan sakıncası var mı diye bakalım. Yaptığımız incelemeye göre Kudüs ismi hiçbir sakınca içermemektedir.

Sponsorlu Bağlantılar

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.a) isim koymak hakkında şu hadisleri buyurmuştur:

“Çocuklarınıza ilk hediye ve armağanınız ona güzel ad koymanızdır.” “Çocuğun babasının üzerindeki hakkı, ona güzel bir isim koymasıdır…”
Kuran’da Geçen İsimler – Dini İsimler

Kudüs İsminin Ebced Değeri

Ebced Değeri Nedir: Arap alfabesindeki her bir harfin temsil ettiği bir rakam vardır. Bir ismin ebced değeri ise isimlerin Arapça yazılması ile hesaplanır. Bu sayede her bir isimdeki harflerin rakamsal toplamı hesaplanır. Elde edilen bu sayısal değer ise ebced değeridir. Bu ebced değeri yorumlanarak gizli bilgiler ve şifreler ortaya çıkarılır.

Kudüs isminin Arapça yazılışı: قدس

Harflerسدق
Ebced Değeri604100

Kudüs isminin Ebced değeri: 164
Kudüs isminin Esmâ’sı: el-Kuddûs
Kudüs isminin gezegeni:
Müşteri Kudüs isminin günü: Perşembe

Kudüs isminin ebced değeri veya her harfe karşılık gelen rakamlar, sizinle ilgili şifreler içeriyor olabilir. Gelecekte meydana gelecek olayları açıklayabilir. Ayrıca yaşadığınız önemli olayları gizemini aralıyor olabilir. Ebced değeri bütün gizemlerin anahtarı olabilir.

Kudüs İsimli Ünlüler

Kudüs isimli ünlülere yaptığımız araştırmalar neticesinde rastlayamadık.

NOT: İslam, Hristiyanlık ve Yahudilik dinleri için kutsal şehirlerden birisi olan Kudüs, günümüzde Filistin’de yer alır ve Filistin’in başkentidir. 

Kudüs isimli ünlüler olduğunu düşünüyorsanız yorum yaparak bize bildirin. Biz de Kudüs isimli ünlüleri sitemize ekleyelim.

Sponsorlu Bağlantılar

İlk yorum yapan siz olun

      Bir yorum yapın

      İsminin Anlamı Ne
      İsminin Anlamı Ne
      Logo